by
Sezgin Sarışen | Ara 13, 2024
İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı” proje yarışması, Fakültemizde gerçekleştirilmiştir. Avrupa atık azalım haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, gıda israfını önleme konusunda atılan adımlar, sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşımaktadır.
Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü’nün Avrupa atık azalım haftası kapsamında düzenlemiş olduğu “Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı” proje yarışmasına, 10 farklı üniversiteden 28 başvuru yapılmıştır. Jüri tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda başvurular arasından en yüksek puanı alan 10 proje finalist olarak belirlenmiştir. Finale kalan projelerin sunumlarının jüri değerlendirmesinin ardından ödül alacak projeler belirlenmiştir. Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Neşe Kaya, dördüncülük ödülüne layık görülmüştür. Gıda israfını önleme konusunda atılan bu adımlar, sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşımaktadır. Katılım sağlayan öğrencilere duyarlılıkları ve yaratıcı çözümleri için teşekkür ederiz. Ödül alan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.