Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

İTÜ, Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2024 Sıralaması’nda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Alanında Türkiye’de 2. Sırada

by Sezgin Sarışen | Kas 18, 2024
Üniversitemiz, Shanghai Ranking tarafından açıklanan 2024 Alan Bazlı Sıralaması (GRAS) sonuçlarına göre Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında 151-200 arasında yer alarak büyük bir başarıya imza atmış, tüm Türk üniversiteleri arasında ise 2. olmuştur.

itü Global Ranking

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğretim üyeleri ve öğrencilerinin birlikte öğrenme ve birlikte başarma hedefiyle yaptıkları çalışmalarla akademik derecelendirmelerde başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. İTÜ, belirli akademik alanlarda üniversitelerin başarılarını dikkate alarak, o alanlarda daha fazla uzmanlık veya başarıya sahip olan kurumları öne çıkarmayı amaçlayan ShanghaiRanking Alan Bazlı Sıralama -Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2024 sonuçlarına göre Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında Türkiye’de 2. oldu. Araştırma üniversiteleri, araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, uluslararası işbirlikleri, proje sayısı, akademik yayınlar, patentler, sanayi ile işbirlikleri gibi ölçütler göz önünde bulundurularak sıralanmaktadır.