by
Sezgin Sarışen | Kas 18, 2024
İTÜ, İSO, KSO ve İDDMİB öncülüğünde Türkiye'de ilk kez düzenlenen Ulusal Bakır Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Ayazağa Kampüsümüzde gerçekleşen etkinlikte, bakır sektörünün önemli isimleri ve paydaşları, sektörün gelişimi için ihracatı artırma, yeşil üretime uyum sağlama ve Ar-Ge ile inovasyonu destekleme konularını ele aldı.
İTÜ, ilklerin ve enlerin üniversitesi olma misyonuyla ülkemizde ilk kez düzenlenen bir zirveye ev sahipliği yaptı. Bakır üretimi ve ihracatını yeşil üretim ve dijital dönüşümle uyumlu bir biçimde katma değeri yüksek ürünler üreterek artırma hedefiyle uzman isimleri bir araya getiren Ulusal Bakır Zirvesi, 31 Ekim 2024 tarihinde Ayazağa Yerleşkemizde SDKM'de gerçekleştirildi.
Üniversitemiz, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından düzenlenen ve bir gün süren zirve, açılış konuşmalarıyla başladı.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Ulusal Bakır Zirvesi kapsamında sektörün yeşil dönüşümü ve dijital dönüşümü konularında önemli bir adım atıldığını, Ar-Ge'nin yeşil ve dijital dönüşüm sürecinde çok önemli olduğunu ifade etti. Yalnızca ihraç edilen bakır miktarı değil bakır ürünlerinin katma değeri açısından da önemli bir katkı sunacağına inandığının altını çizdi.
Ulusal Bakır Zirvesi, "Üretim ve İthalat Perspektifinden Türkiye'nin Bakır İhracatı", "İhracatı Ar-Ge ve İnovasyonla Artırmak", "Bakır Sektöründe Yeşil Dönüşüm: Verimlilik, Atık Değerlendirme, Enerji ve "Yeşil Bakır" ile Hedefe Ulaşmak" başlıklarında yapılan verimli tartışmaların ardından "Sonuçlar ve Yol Haritası Değerlendirmesi" paneliyle sona erdi.