Öğretim Üyelerimiz Stanford Üniversitesi’nin Sıralama Listesinde

by Irmak Akkaya | Kas 20, 2020
Değerli öğrencilerimiz, Fakültemize iletmek istediğiniz talep ve önerileriniz için size daha hızlı dönüş yapabilmemiz adına, bildirimleriniz için haberin devamı butonuna tıklayınız.

11. haber_Stanford Üniversitesi

Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hanzade Açma ve Prof. Dr. Serdar Yaman, Metalurji Malzeme Mühendisliği öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mohammed Reza Nofar, Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu ve Prof. Dr. Gültekin Göller, Gıda Mühendisliği öğretim üyelerinden Esra Çapanoğlu Güven Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan standart atıf göstergeleri temelinde dünyada ilk %2’lik dilimde bulunan akademisyenlerinin sıralandığı listede yer almaktadırlar.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hanzade Açma ve Prof. Dr. Serdar Yaman, Metalurji Malzeme Mühendisliği öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mohammed Reza Nofar, Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu ve Prof. Dr. Gültekin Göller, Gıda Mühendisliği öğretim üyelerinden Prof. Esra Çapanoğlu Güven Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan standart atıf göstergeleri temelinde dünyada ilk %2’lik dilimde bulunan akademisyenlerinin sıralandığı listede yer almaktadırlar.

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan (ilk %2) bir veri tabanı oluşturdu. Bu standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı.



Sıralamaya giren İTÜ’lü akademisyenlerimizin listesi için tıklayınız.

Sıralamanın tam listesine buradan ulaşılabilir.