Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz yürütücülüğünde önerilen “Bitkisel fermente fındık-bazlı bir ürün geliştirilmesi ve fermentasyonun kalite, alerjenlik ve biyoaktif özelliklere etkilerinin belirlenmesi” başlıklı araştırma projesinin TÜBİTAK tarafından 2519-COST Çalışma Grubu Destek Programı kapsamında 2023 yılı 1. döneminde desteklenmesine karar verilmiştir. Proje grubunda araştırmacı olarak Doç. Dr. Fatih Ortakcı, Dr. Öğr. Üyesi Gülay Özkan ve Arş. Gör. Erenay Erem yer almaktadır. Projede, bitkisel-bazlı gıdalar kapsamında, fındık kullanılarak yeni bir fonksiyonel ürün geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje ile ülkemizin üretiminde dünya birincisi konumda olduğu fındıktan üretilen ürünlerin artırılmasına katkıda bulunulacaktır.
Öğretim üyemizi ve çalışma grubunu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.