Seref_Sonmez

Öğretim üyemiz Doç. Dr. M. Şeref Sönmez, “TÜBİTAK 1071 - Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı” çerçevesinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırmaya yönelik uluslararası proje desteklerinden IRaSME (International research activities by small and medium-sized enterprises) kapsamında desteğe hak kazanmıştır.

 “Düşük Sıcaklık Metal-Seramik Entegrasyonuna Yönelik Çekirdek Kabuk Nanotoz Esaslı Reaktif Partikül Sistemleri” (Reactive particle systems based on core-shell nanoparticles for low temperature metal-ceramic integration- ReCoShe) başlıklı projede Türkiye’den İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Almanya’dan ise Fraunhofer Institute for Electronic Nano Systems ENAS (FhI ENAS) akademik yürütücülerdir.

Yürütücülüğünü öğretim üyemiz Doç. Dr. M. Şeref Sönmez’in yapacağı projede, Prof. Dr. Sebahattin Gürmen araştırmacı olarak bulunmaktadır. Türkiye’den KOBİ partnerleri olarak Sentes-Bir Metalurji Kimya Enerji Üretim Ve Geri Dönüşüm Teknolojileri San. Ve Tic. A. Ş. ile Nanografi Nano Teknoloji A. Ş. yer almaktadır. Projenin Almanya tarafında ise Seidel Werkzeugbau GmbH, MKM Engineering GmbH ve ITW e. V. Chemnitz KOBİ partnerleridir.