Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

İTÜ’de “9. Malzeme Günleri” Etkinliği Düzenlendi.

by Sezgin Sarışen | May 21, 2024
İTÜ MMMK tarafından düzenlenen “9. Malzeme Günleri”, 7-8 Mayıs 2024 tarihlerinde İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi D-201’de gerçekleştirildi.

2

İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Kulübü (İTÜ MMMK) tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen Malzeme Günleri, 7-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Kimya-Metalurji Fakültesi’nde ziyaretçilerini ağırladı.

Bu yıl, “Karbon Ayak İzi” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışına katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Deniz, İTÜ’lü öğrenci kulüpleri tarafından büyük bir özveriyle gerçekleştirilen programların değerli birer düşünce ortamı oluşturduğunu vurguladığı konuşmasında, bu yılın temasını anlamlı bulduğunu ifade ederek, karbon salınımının azaltılmasının, dünyanın geleceği ve ekolojik düzenin korunması için önemine dikkat çekti.

Kimya Metalurji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Gürmen ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. C. Bora Derin’in yaptığı açılış konuşmalarında ise dünyanın güncel sorunlarına karşı sorumluluk bilinci ile hareket eden öğrencilerimizin bu etkinliği düzenlemedeki başarılarına vurgu yapıldı.

2500’den fazla öğrenci ve 20’den fazla sponsor firmanın katılımıyla, iki gün boyunca devam eden etkinlik kapsamında; sektörün önde gelen firmalarından yetkililer, genç mühendislerle buluşarak, sektörel sahada karbon yönetimine dair uygulamalara ilişkin soruları cevapladı. Ayrıca, etkinlik kapsamında; cam, seramik ve demir atölyelerine de yer verildi.