Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Fakültemiz Öğretim Üyelerine İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri

by Evren Demircan | May 10, 2023
İstanbul Teknik Üniversitesi 250. kuruluş yıldönümü kapsamında Fakültemiz Gıda Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyelerimiz ödül almaya hak kazanmıştır.
itu_odulleri_22_toren_22

itu_odulleri_22_toren_17

Üniversitemizin 250. yılında bilim, teknoloji ve sanat alanlarında özgün çalışmalarıyla öne çıkan bilim insanlarının ödüllendirildiği İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri kapsamında, Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra ÇAPANOĞLU GÜVEN ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. M. Reza NOFAR, sırasıyla “Uluslararası İş Birliği” ve Mühendislik Alanında “Genç Akademisyen Başarı” ödülüne layık görülmüştür.

Öğretim üyelerimizi içtenlikle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.