Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

İTÜ’de Dünya Gıda Günü Etkinliği

by Evren Demircan | Kas 10, 2022
Fakültemiz ev sahipliğinde, İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi ve İTÜ Rektörlüğü Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda Komisyonunun işbirliği ile “Dünya Gıda Günü etkinliği” düzenlenmiştir.

gida-günü

Dünya Gıda Günü etkinliği kapsamında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata’nın açılış konuşmasının ardından Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, Malty kurucu ortağı Elif Özcü ve Gurmedenal Üretim Müdürü Savaş Pınar, sektör deneyimlerini paylaşmışlardır. Ardından  “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİNDEN AÇLIĞA SON VE SORUMLU TÜKETİM VE ÜRETİM KAPSAMINDA ÜRÜN VEYA SÜREÇ GELİŞTİRİLMESi” öğrenci yarışması sunumları gerçekleştirilmiştir.

Kazanan öğrencilerimize plaket ve hediyeleri takdim edilmiştir. Etkinlik, öğrenci sunumları, poster yarışmaları ve ödüllerin dağıtılması ile tamamlanmıştır.

Gıda Günü kapsamında “Açlığa Son (SDG-2)” ve “Sorumlu Tüketim ve Üretim (SDG-12)” hedeflerinin yanı sıra “Hedefler için Ortaklıklar (SDG-17)” başlığının önemine de dikkat çekilmiştir.

Karbon ayak izinin başlıca sebeplerinden biri olan gıda atıkları probleminin çözümünün iş birlikleri ve ortaklıklarda saklı olduğu vurgulanmıştır.

İTÜ Rektörlüğü Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda Komisyonumuza teşekkür ederiz.