Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. İpek AKIN KARADAYI’ya TÜBİTAK 1001 Proje Desteği

by Sezgin Sarışen | Eyl 21, 2022
Tübitak 1001 kapsamında Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İpek AKIN KARADAYI’nın yürütücülüğünü üstlendiği proje destek almaya hak kazanmıştır.
IpekAkınKaradayi

Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İpek AKIN KARADAYI’nın önermiş olduğu “Sol-Jel Yöntemi ile Tix+1SiCx ve Tiy+1AlCy MAX Fazı Hammaddelerinin Sentezlenmesi, Biyoinert Seramik-MAX Kompozitlerinin Üretimi ve Karakterizasyonu” başlıklı projenin TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir. 

Öğretim üyemizi ve çalışma ekibini tebrik eder, başarılar dileriz.