Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

“İklim Değişikliğiyle Mücadelede Döngüsel Ekonominin Yeri ve Önemi” konulu Webinar

by Sezgin Sarışen | Haz 23, 2022
Fakülte üyelerimizden Prof. Dr. Hasan Can Okutan “İklim Değişikliğiyle Mücadelede Döngüsel Ekonominin Yeri ve Önemi” konulu bir webinar vermiştir.

iklim

Dünyada üretim-tüketim yapısı giderek atığın geri dönüştürülerek yeniden değerlendirildiği, kaynak verimliliğinin temin edildiği ve hammadde maliyetinin azaltıldığı, sürdürülebilir ve yenilikçilik temelli döngüsel ekonomi sistemine evrilmektedir. Kaynakların verimli kullanımını hedef alan döngüsel ekonomi, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında hayata geçirilmesi hedeflenen politikalar ile ekonomik amaçlar arasında dengeli bir ilişki kurarak sürdürülebilir kalkınma kavramını temel alan yeşil ekonominin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.

Bu kapsamda; 12 Nisan 2022 Salı günü 14.00-16.00 saatleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi sözleşmeli öğretim üyesi Sn. Prof. Dr. Hasan Can OKUTAN, “İklim Değişikliğiyle Mücadelede Döngüsel Ekonominin Yeri ve Önemi” konulu bir Webinar düzenlemiştir. Webinar’a katılan ve ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz