Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Ar-Ge Proje Yarışması’nda birincilik ödülü

by Sezgin Sarışen | Nis 09, 2022
Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Reyyan Aygün ve Yağmur Çolak’a Ak Gıda Ar-Ge Proje Yarışması’nda birincilik ödülü aldı.
akbulten-2

Ak Gıda’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Sağlık ve Zindelik kategorisinde yer alan fonksiyonel fermente ürün konulu Ar-Ge Proje Yarışması’nda Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Reyyan Aygün ve Yağmur Çolak, peyniraltı suyu kullanarak geliştirdikleri doğal probiyotik içeren fonksiyonel fermente ürünleriyle birincilik ödülü almaya hak kazanmışlardır.

Ürünlerinde peyniraltı suyunu fermente bir içeceğe dönüştürerek bir gıda atığını değerlendirmeyi amaçlamanın yanında tüketiciye lezzet ve faydayı bir arada sunmayı hedeflemişlerdir. Proje kapsamında geliştirdikleri ürün için yenilikçi bir ambalaj tasarımı yapıp, belirledikleri reklam stratejisiyle ürünleri için bir marka adı yaratarak oluşturdukları sloganın da yer aldığı bir reklam filmi çekmişlerdir.