Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Ulusal Bilim Merkezi (Polonya) SONATA-16 Projesi kapsamında araştırma çalışmaları

by Sezgin Sarışen | Oca 24, 2022
Ulusal Bilim Merkezi (Polonya) SONATA-16 Projesi kapsamında Polonya Bilimler Akademisi Aleksander Krupkowski Enstitüsü Metalurji ve Malzeme Bilimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Lukasz MAJ 1 ay süreyle Mekanik Metalurji Laboratuvarlarında deneysel çalışmalar yürütecektir.
sonata_2

Polonya Bilimler Akademisi Aleksander Krupkowski Enstitüsü Metalurji ve Malzeme Bilimi Bölümü bünyesinde Dr. Öğr. Üyesi Lukasz MAJ yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Optimization of micro-arc oxidation process parameters aimed at incorporation of ceramic antibacterial additions into coating produced on the surface of commercially pure titanium” isimli proje kapsamında hidrostatik ekstrüzyon tekniği ile üretilmiş ticari saflıkta titanyum numunelerin yüzeylerinin biyouyumlu ve antibakteriyel seramik kaplanması çalışmaları Mekanik Metalurji Laboratuvarları’nda gerçekleştirilecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü bünyesinde çalışmalar Prof. Dr. Hüseyin ÇİMENOĞLU ve Prof. Dr. Murat BAYDOĞAN yürütücülüğünde, Öğr. Gör. Dr. Faiz MUHAFFEL, Araş. Gör. Doğukan ÇETİNER ve Araş. Gör. Mertcan KABA’nın destekleri ile sürdürülecektir.