Uluslararası İş Birliği içinde olduğumuz School of Engineering and Sciences Tecnologico de Monterrey-Mexico’dan Prof. Dr. Antonio Torres Ziyareti ve Semineri
by
Sezgin Sarışen | Şub 11, 2025
Uluslararası İş Birliği içinde olduğumuz School of Engineering and Sciences Tecnologico de Monterrey-Mexico’dan Prof. Dr. Antonio Torres (Baş editör, CYTA- Journal of Food, Taylor & Francis) 16 Ocak 2025 Perşembe günü, saat 10.30'da Fakültemiz D202 numaralı derslikte "Background for an invitation to participate in collaborative research: Novel tools reducing waste, risks & quality losses of refrigerated foods” başlıklı bir seminer vermiştir.
School of Engineering and Sciences Tecnologico de Monterrey-Mexico öğretim üyesi ve CYTA- Journal of Food, Taylor & Francis dergisi baş editörü Prof. Dr. Antonio Torres, Fakültemizi ziyaret ederek seminer vermiştir. Prof. Dr. Torres, ABD, Meksika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya'dan meslektaşlarıyla geniş çapta iş birliği yapmaktadır. 2016 yılında Tecnologico de Monterrey'deki pozisyonunu kabul edene kadar Oregon Eyalet Üniversitesi'nde (ABD) Gıda İşleme Mühendisliği Grubuna liderlik etti ve daha önce Matematik alanında BSc ve Endüstri ve Kimya Mühendisliği alanında BEng derecesi aldığı Universidad Católica de Chile'de Kimya Mühendisliği Profesörüydü. Ayrıca, sırasıyla Gıda Mikrobiyolojisi ve Gıda Mühendisliği üzerine vurgu yaparak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine sahiptir. Dr. Torres, gıda işleme, paketleme ve depolama istatistiksel tasarımı; termal olmayan işleme ve biyomoleküllerin ve biyopolimerlerin üretimi ve kullanımı üzerine 200'den fazla hakemli dergilerde makale, kitap bölümü ve teknoloji makalesi yazmıştır. Mevcut araştırma, ilgi alanları arasında, yüksek basınçlı işleme vurgusu ile olasılıksal mühendislik ve termal olmayan işleme teknolojilerinin kullanıcı dostu uygulamalarını geliştirmek ve gıdaların soğuk dağıtımını yönetirken hem enerji tüketimini hem de gıda koruma kriterlerini karşılama zorluğu yer almaktadır |