8. Malzeme Günleri : “Malzemede Sürdürülebilirlik”

by Sezgin Sarışen | May 31, 2022
İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Kulubü tarafından düzenlenen 8. Malzeme Günleri, “Malzemede Sürdürülebilirlik” temasıyla 12-13 Mayıs 2022 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ITU MMMK(1)

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Kulubü tarafından her yıl düzenlenen İTÜ Malzeme Günleri, “Malzeme Bilimiyle Sürdürülebilir Geleceğin İnşası” temasıyla 12-13 Mayıs 2022 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve öğretim üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen bu önemli organizasyonda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı esas alan sürdürülebilirliğin mühendislik uygulamalarına yer verildi. Ülkemizin ekonomik ve sosyal çarklarını döndüren ve yaşam kalitesini belirleyen önemli girdiler olarak enerji, gıda ve malzeme alanlarında ülkemizin ihtiyaçlarının “Ar-Ge ve Yenilik” yoluyla çözülmesi sürdürülebilirlik açısından önem arz etmektedir. Ayrıca, fuaye alanında bulunan standlarda metalurji ve malzeme mühendisliği alanında faaliyet gösteren öncü şirketlerin geleceğin metalurji-malzeme teknolojileri üzerinde yaptıkları çalışmalar sunuldu.