torres

 
School of Engineering and Sciences Tecnologico de Monterrey-Mexico öğretim üyesi ve CYTA- Journal of Food, Taylor & Francis dergisi baş editörü Prof. Dr. Antonio Torres, Fakültemizi ziyaret ederek seminer vermiştir. Prof. Dr. Torres, ABD, Meksika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya'dan meslektaşlarıyla geniş çapta iş birliği yapmaktadır. 2016 yılında Tecnologico de Monterrey'deki pozisyonunu kabul edene kadar Oregon Eyalet Üniversitesi'nde (ABD) Gıda İşleme Mühendisliği Grubuna liderlik etti ve daha önce Matematik alanında BSc ve Endüstri ve Kimya Mühendisliği alanında BEng derecesi aldığı Universidad Católica de Chile'de Kimya Mühendisliği Profesörüydü. Ayrıca, sırasıyla Gıda Mikrobiyolojisi ve Gıda Mühendisliği üzerine vurgu yaparak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine sahiptir. Dr. Torres, gıda işleme, paketleme ve depolama istatistiksel tasarımı; termal olmayan işleme ve biyomoleküllerin ve biyopolimerlerin üretimi ve kullanımı üzerine 200'den fazla hakemli dergilerde makale, kitap bölümü ve teknoloji makalesi yazmıştır. Mevcut araştırma, ilgi alanları arasında, yüksek basınçlı işleme vurgusu ile olasılıksal mühendislik ve termal olmayan işleme teknolojilerinin kullanıcı dostu uygulamalarını geliştirmek ve gıdaların soğuk dağıtımını yönetirken hem enerji tüketimini hem de gıda koruma kriterlerini karşılama zorluğu yer almaktadır