Duygu Agaogulları

Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu AĞAOĞULLARI ve Prof. Dr. Parvin MAMMADOVA (Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) yürütücülüğünde ve SOCAR Enerji Ticaret A.Ş. ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan "Petrol Atıkları ile Kirlenmiş Deniz Suyunun ve Toprağın Mikroorganizma Yüklenmiş Çekirdek/Kabuk Tipi Manyetik Nanopartiküller Kullanılarak Nanoteknoloji ile Geliştirilmiş Biyoremediasyon ile Temizlenmesi" isimli projenin, 2542 TÜBİTAK-ANAS Ortak Proje Çağrısı kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir. Disiplinlerarası bir çalışma olarak yürütülecek olan projede, Üniversitemizden Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile Fakültemizden Prof. Dr. M. Lütfi Öveçoğlu, Araş. Gör. Dr. Sıddıka Mertdinç Ülküseven ve Araş. Gör. İlayda Süzer araştırmacı olarak görev alacaktır.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.