gida-günü

Dünya Gıda Günü etkinliği kapsamında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata’nın açılış konuşmasının ardından Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, Malty kurucu ortağı Elif Özcü ve Gurmedenal Üretim Müdürü Savaş Pınar, sektör deneyimlerini paylaşmışlardır. Ardından  “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİNDEN AÇLIĞA SON VE SORUMLU TÜKETİM VE ÜRETİM KAPSAMINDA ÜRÜN VEYA SÜREÇ GELİŞTİRİLMESi” öğrenci yarışması sunumları gerçekleştirilmiştir.

Kazanan öğrencilerimize plaket ve hediyeleri takdim edilmiştir. Etkinlik, öğrenci sunumları, poster yarışmaları ve ödüllerin dağıtılması ile tamamlanmıştır.

Gıda Günü kapsamında “Açlığa Son (SDG-2)” ve “Sorumlu Tüketim ve Üretim (SDG-12)” hedeflerinin yanı sıra “Hedefler için Ortaklıklar (SDG-17)” başlığının önemine de dikkat çekilmiştir.

Karbon ayak izinin başlıca sebeplerinden biri olan gıda atıkları probleminin çözümünün iş birlikleri ve ortaklıklarda saklı olduğu vurgulanmıştır.

İTÜ Rektörlüğü Güvenli ve Sürdürülebilir Gıda Komisyonumuza teşekkür ederiz.