akbulten-2

Ak Gıda’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Sağlık ve Zindelik kategorisinde yer alan fonksiyonel fermente ürün konulu Ar-Ge Proje Yarışması’nda Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Reyyan Aygün ve Yağmur Çolak, peyniraltı suyu kullanarak geliştirdikleri doğal probiyotik içeren fonksiyonel fermente ürünleriyle birincilik ödülü almaya hak kazanmışlardır.

Ürünlerinde peyniraltı suyunu fermente bir içeceğe dönüştürerek bir gıda atığını değerlendirmeyi amaçlamanın yanında tüketiciye lezzet ve faydayı bir arada sunmayı hedeflemişlerdir. Proje kapsamında geliştirdikleri ürün için yenilikçi bir ambalaj tasarımı yapıp, belirledikleri reklam stratejisiyle ürünleri için bir marka adı yaratarak oluşturdukları sloganın da yer aldığı bir reklam filmi çekmişlerdir.