pilot ölçek

Resmi Gazetede (29671 Sayılı) 1 Nisan 2016 tarihinde yayımlanan ve 2016 yılı yatırım programı kararı ile desteklenmesine karar verilen İTÜ Sentetik Gaz Yakıtlar Araştırma Geliştirme Merkezi Projesi (2016K121250) kapsamında “Karakterizasyon, Termal Analiz, Membran Gaz Separasyon, Katalizör, Gazlaştırma ve Gaz Temizleme Teknolojileri, Piroliz Teknolojileri ve Katı Yakıt Biyokütle Atık Hazırlama Laboratuvarları”’nın Fakültemiz binası içerisinde devam eden inşaatı/tadilatı ve araştırma altyapıları büyük oranda tamamlanmıştır.  Rektörlüğümüzün bilgi ve onayı doğrultusunda, merkezin adı “İTÜ SENTEK – Sentetik Yakıtlar ve Kimyasallar Teknoloji Merkezi” olarak değiştirilmiş ve bu ad altında faaliyete geçmiştir. Merkeze ait internet sitesi Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca aktif hale getirilmiş olup, www.sentek.itu.edu.tr adresinden internet sitesine ulaşılabilirsiniz.İTÜ SENTEK’in Üniversitemize kazandırılmasında, Rektörlüğümüze, proje yürütücüsü Sayın Prof. Dr. Hasan Can OKUTAN Hocamıza, emeği geçen tüm öğretim üyelerimize ve çalışma grubuna teşekkür eder, başarılar dileriz.