Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan (ilk % 2) bir veri tabanı oluşturdu.

Bu standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı.

Türkiye’den listeye giren en fazla akademisyen sayısı İTÜ’den

Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listeye 39 bilim insanı ile Türkiye’den en fazla akademisyeni giren üniversite İTÜ oldu. Listede; Çevre Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği ile Jeoloji Mühendisliği bölümlerimizden kendi alanlarında ilk yüzde yer alan çok sayıda akademisyenimiz bulunuyor.

Öğretim üyelerimize üniversitemize yaşattıkları gurur için teşekkür ediyoruz.

Sıralamaya giren İTÜ’lü akademisyenlerimizin listesi için tıklayınız.

Sıralamanın tam listesine buradan ulaşılabilir.