Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Beraat Özçelik, Doç. Dr. Funda Karbancıoğlu Güler ve Gıda Mühendisliği Programı Doktora mezunumuz Dr. Ceren Daşkaya Dikmen “Soğukta Aktif ve Eş Zamanlı Çoklu Enzim Üretim Yöntemi” başlıklı buluşu ile patent almıştır.
Dr. Ceren Daşkaya Dikmen’in doktora çalışması kapsamında gerçekleştirilen buluş ile üretilecek olan mikrobiyal kaynaklı soğukta aktif proteaz, amilaz ve pektinaz çoklu enzim karışımının gıda, ilaç, kimya, tekstil ve çevre olmak üzere beş farklı endüstriyel alanda fayda sağlayacağı öngörülmektedir. Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. |