Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu Destekleri

by Sezgin Sarışen | Eyl 27, 2024
Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem ORAL, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Araş. Gör. Dr. Sıddıka MERTDİNÇ ÜLKÜSEVEN ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Nur KASAPOĞLU, projeleriyle TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazanmışlardır.

Tubitak

Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem ORAL (Louisiana State University-ABD), Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Araş. Gör. Dr. Sıddıka MERTDİNÇ ÜLKÜSEVEN (Cambridge Üniversitesi – İngiltere) ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Nur KASAPOĞLU (Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV - Almanya), TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında; ortak araştırma çalışmalarında bulunmak üzere araştırma bursu kazanmışlardır. Doç. Dr. Çiğdem Oral, “Hidrokarbon Üretimi için Tasarlanmış Elektrolitik Hücrelerde CO2’nin Elektrokimyasal İndirgenmesi” başlıklı bilimsel projesiyle Amerika Birleşik Devletleri merkezli Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde hakkında araştırmalar yapacaktır. Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Nur Kasapoğlu, Fraunhofer IVV Enstütüsü Gıda Proses Mühendisliği Bölümünde kakao meyvesi atıklarının gıda endüstrisi tarafından kullanılabilir hale getirilmesi ve farklı ürünlerde uygulanabilmesi için gerekli Ar-Ge çalışmaları yürütülecektir. Araş. Gör. Dr. Mertdinç Ülküseven, “2 Boyutlu Geçiş Metali Dikalkojenit ve Oksi-Sülfür/Selenid Filmlerinin Reaktivitesine İlişkin Operando Çalışmaları” başlıklı çalışması kapsamında Cambridge Üniversitesi’nde bilimsel faaliyetler yürütecek.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.