Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral KILIÇ AKYILMAZ’a TÜBİTAK 2519-COST Proje Desteği

by Evren Demircan | Kas 22, 2023
Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz yürütücülüğünde önerilen “Bitkisel fermente fındık-bazlı bir ürün geliştirilmesi ve fermentasyonun kalite, alerjenlik ve biyoaktif özelliklere etkilerinin belirlenmesi” başlıklı araştırma projesinin TÜBİTAK tarafından 2519-COST Çalışma Grubu Destek Programı kapsamında 2023 yılı 1. döneminde desteklenmesine karar verilmiştir.
kmg-haber-meral-kilic

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz yürütücülüğünde önerilen “Bitkisel fermente fındık-bazlı bir ürün geliştirilmesi ve fermentasyonun kalite, alerjenlik ve biyoaktif özelliklere etkilerinin belirlenmesi” başlıklı araştırma projesinin TÜBİTAK tarafından 2519-COST Çalışma Grubu Destek Programı kapsamında 2023 yılı 1. döneminde desteklenmesine karar verilmiştir. Proje grubunda araştırmacı olarak Doç. Dr. Fatih Ortakcı, Dr. Öğr. Üyesi Gülay Özkan ve Arş. Gör. Erenay Erem yer almaktadır. Projede, bitkisel-bazlı gıdalar kapsamında, fındık kullanılarak yeni bir fonksiyonel ürün geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje ile ülkemizin üretiminde dünya birincisi konumda olduğu fındıktan üretilen ürünlerin artırılmasına katkıda bulunulacaktır.

Öğretim üyemizi ve çalışma grubunu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.