Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

İTÜ’de 3. Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı

by Evren Demircan | Kas 15, 2023
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. Yılı Etkinlikleri kapsamında, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi’nin (METEM) destekleriyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı (MTM 2023), 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde alanında uzman çok sayıda akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.
MalzemeKonferans

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. Yılı Etkinlikleri kapsamında, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi’nin (METEM) destekleriyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı (MTM 2023), 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, alanında uzman çok sayıda akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.

Akademisyenleri, endüstri temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getiren konferansın açılış oturumuna katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak son yıllarda üzerinde yoğun biçimde durduğumuz sürdürülebilirlik meselesi de doğrudan malzeme bilimi ve malzemenin verimli kullanımına vurgu yapmaktadır. Bugün dünyamızı ilgilendiren birçok konuda olduğu gibi metalurji ve malzeme biliminde de sürdürülebilirlik çok önemli bir yerde duruyor,” ifadeleriyle malzemenin verimli ve dönüştürülebilir şekilde kullanımının hem bugün hem de yakın gelecekte mühendisliğin önemli gündem maddelerinden biri olacağının altını çizdi.

İleri seramik ve kompozitler, biyomalzemeler, ilaç dağıtım sistemleri, metalurji, nanomalzemeler, enerji malzemeleri, geridönüşüm ve sürdürülebilirlik, elektronik, manyetik ve optik malzemeler, hesaplamalı modelleme, geleneksel kil esaslı seramikler, eklemeli imalat gibi konularda uzman akademisyenlerin bildirilerini sunduğu, üç gün süren kongre kapsamında, ziyaretçilere metalurji ve malzeme bilimi alanındaki teknik gelişmeleri gözlemleme fırsatı sunan stantlar da ilgi odağı oldu.