Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Fakültemiz Öğretim Üyelerine Yetkin Alan Araştırma Projesi (YAP) Desteği

by Evren Demircan | Tem 17, 2023
Üniversitemiz 2023 Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında Fakültemiz öğretim üyelerimizin yürütücülüğünü üstlendiği Yetkin Alan Araştırma Projeleri (YAP) destek almaya hak kazanmıştır.

yap2023res

Üniversitemiz 2023 Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizin yürütücülüğünü üstlendiği aşağıdaki Yetkin Alan Araştırma Projeleri (YAP) destek almaya hak kazanmıştır.

Doç. Dr. Duygu AĞAOĞULLARI, “Otomotiv sektöründe yeni nesil malzeme teknolojileri: Yüksek entropi metal diborür (Ti0.2Hf0.2Zr0.2Ta0.2(Nb/V)0.2)B2 partikül takviyeli Al-17Si-xMg-yZn-zCu (x, y, z)”

Prof. Dr. Filiz ALTAY, “Elektroeğirme yöntemiyle dura mater yama (beyin dış zarı) üretimi, karakterizasyonu ve antikanser bileşenlerle işlevselleştirilmesi”

Doç. Dr. Derya KAHVECİ KARINCAOĞLU, “Tarımsal atıklardan protein elde edilmesi ve sağlık üzerine çeşitli etkilerinin incelenmesi”

Prof. Dr. Özgül KELEŞ, “Lityum iyon piller için yeni nesil-kobalt içermeyen nikel mangan alüminyum (nma) katot malzemesi ve kendi kendini tamir eden bağlayıcı geliştirilmesi”

Prof. Dr. Beraat ÖZÇELİK, “Süperkiritik ekstraksiyon ile çeşitli yerel bitkilerden antioksidan ve besin desteği üretimi ve bunların protein biyoyarayışlılığı artırılmış fonksiyonel bitkisel kırmızı et analogu üretiminde kullanımı amacıyla 3D baskı teknolojilerinin uygulanması”

Prof. Dr. Ömer ŞAHİN, “Nükleer reaktör teknolojisinde tıpta ve endüstrideki iyonizan radyasyonları zırhlama amacıyla yenilikçi kompozit malzemelerin araştırılması geliştirilmesi ve üretimi”

Öğretim üyelerimizi ve çalışma gruplarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.