Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

“ITU Journal of Food Science and Technology" dergisi makale kabulüne başlamıştır.

by Sezgin Sarışen | Haz 13, 2023
Gıda işleme ve mühendisliği, gıda bilimi, gıda güvenliği ve muhafazası, gıda biyoteknolojisi, gıdaların fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini konu alan "ITU Journal of Food Science and Technology" dergisi makale kabulüne başlamıştır.

journal of food

 "ITU Journal of Food Science and Technology" dergisi İTÜ Yayınları'nın yayın organıdır. Dergi, yılda 2 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. ITU Journal of Food Science and Technology dergisinin temel amaçları; gıda işleme ve mühendisliği, gıda bilimi, gıda güvenliği ve muhafazası, gıda biyoteknolojisi ve gıdaların fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri alanında elde edilen bilimsel çıktıların ilgili paydaşlar ile paylaşılmasını sağlamak, tüm toplumun bilimsel ve teknolojik ilerlemesine katkı sağlamak ve gıda ile ilgili konularda bilinci artırmaktır. Dergi kapsamını gıda kimyası, gıda teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi, gıda mühendisliği, biyoteknoloji, beslenme, duyusal analiz, gıda güvenliği, su ürünleri, gıda pazarlama, gıda ambalajlama, gıda yönetmeliği ile sürdürülebilirlik ve atık değerlendirme gibi konular oluşturmaktadır.

Daha fazla bilgi için: https://dergipark.org.tr/tr/pub/itujfst