Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Fakültemiz Öğretim Üyelerine TÜBİTAK KUTUP 1001 Proje Desteği

by Sezgin Sarışen | Tem 04, 2022
Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Elif Genceli Güner ve Doç. Dr. Funda Karbancıoğlu Güler TÜBİTAK KUTUP 1001 Proje desteği almaya hak kazanmışlardır.

Elifgenceli

Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Genceli Güner yürütücülüğünde, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Funda Karbancıoğlu Güler, Kimya Mühendisliği öğretim elemanı Arş. Gör. Gamze Neşe Özcan, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dilara Nur Dikmetaş ve Arş. Gör. Dilara Devecioğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı “Antarktika Buzul Karotlarında Mikrooganizmalar ve Soğukta Aktif Enzim Üretim Potansiyelleri" başlıklı proje, TÜBİTAK KUTUP-1001 çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje kapsamında, Antarktika Horseshoe Adası, Nansen Adası ve Hovgaard Adasına ait farkı konum ve derinliklerden sondaj ile çıkarılmış ve soğuk zincir ile Türkiye’ye ilk defa getirilmiş olan 7 adet buzul karotunda ilk kez mikroorganizma izolasyonu yapılacaktır. İzole edilen mikroorganizmaların enzim üretim potansiyelleri taranacak ve deterjan sektörü için önemli olabilecek enzimlerin üretiminin optimizasyonu gerçekleştirilecektir.

Öğretim üyelerimizi ve araştırma görevlilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.