Yaygın Etki

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 6. Fakültesi olarak kimya, metalurji, gıda ve biyomühendislik alanlarında yarının anahtar teknolojileri ve disiplinler arası mühendislik konularında dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmayı, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önder çalışmaların odağı olmayı amaçlamaktadır.

Fakültemiz Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiş programlardır.

abetresim

Öğretim Görevlisi Dr. Yonca Alkan Göksu’ya Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Desteği

by Sezgin Sarışen | Şub 24, 2022
Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr. Yonca Alkan Göksu, Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından verilen “Doktora Sonrası Araştırma Bursu”nu almaya hak kazanmıştır. Bu burs kapsamında,

Fulbright

Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr. Yonca Alkan Göksu, Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından verilen “Doktora Sonrası Araştırma Bursu”nu almaya hak kazanmıştır. Bu burs kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri’nde endüstriyel polimerlerin geri dönüşümünde kullanılmak amacıyla reaktif katkı oligomer/polimerlerinin sentezi üzerine özgün çalışmalar gerçekleştirecektir. Öğretim görevlimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.