DuyguAgaogullari_KMG

Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek “Füzyon Teknolojileri için Yüksek-Entropi (oksit, borür, karbür, refrakter bazlı) Partikül Takviyeli Tungsten Matrisli Kompozit Malzemelerin Tasarımı, Üretimi, Karakterizasyonu ve Plazma-Duvar Etkileşiminin İncelenmesi” başlıklı proje, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) tarafından yürütülen Araştırma Geliştirme Projeleri (TAGEP) Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje kapsamında, füzyon teknolojilerinde kritik öneme sahip tungsten matrisli kompozit malzemelerin yüksek-entropli partiküllerle güçlendirilmesi, ileri üretim yöntemleriyle geliştirilmesi ve plazma-duvar etkileşimlerinin ayrıntılı olarak incelenmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca projede, Çin Halk Cumhuriyeti Hefei Teknoloji Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Laima Luo misafir araştırmacı olarak görev alacaktır.

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları’nı ve proje ekibini içtenlikle tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.