bataryacalistayi

İstanbul Teknik Üniversitesi, batarya teknolojileri alanında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 14 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen çalıştayda, alanda önde gelen uzmanların bir araya gelmesiyle kritik konular ele alındı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata'nın da katılımıyla düzenlenen etkinliğe, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Gürmen ve Metalurji Malzeme Mühendisliği ile Kimya Mühendisliği bölümlerinden öğretim üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Çalıştay kapsamında, batarya teknolojileri alanındaki kritik konular geniş bir perspektifle ele alındı. Batarya üretimindeki kritik hammaddelerden geri dönüşüm teknolojilerine; batarya yönetimi ve emniyetinden risk analizine kadar çeşitli konulara odaklanıldı.

Ayrıca, yeni nesil bataryaların ve bileşenlerinin yanı sıra, farklı sektörlerle sürdürülebilir iş birliklerinin kurulmasıyla ülkemizin bu alandaki öncü rolünü güçlendirmek için stratejiler tartışıldı.

Çalıştay, katılımcıların bir araya gelerek sektördeki son gelişmeleri değerlendirmesi, deneyimlerini paylaşması ve geleceğe yönelik stratejiler belirlemesi açısından büyük önem taşımaktadır.